OM MIG

Läs mer om mig – din samtalsterapeut, mitt förhållningssätt, min erfarenhet och utbildning.

Om Mig

Hej! Mitt namn är Ann-Charlotte.

Diplomerad Samtalsterapeut

Att förstå sammanhang mellan mående, miljö och produktivitet tycker jag är oerhört intressant och viktigt. I mötet med klienter och kunder får jag energi genom det som uppstår mellan oss, i frågorna, lyssnandet och speglandet.

Att få bevittna människors ögonblick av insikter och utveckling är för mig en ynnest. Jag brinner för att sprida kunskap om högkänslighet i arbetslivet för att visa vilka kvalitéer högkänsliga personer har och hur de bäst kan prestera. Att få människor att upptäcka sina innersta behov och mål är också del av mitt livs syfte.

Förutom mina närmsta relationer så är grundstenarna i mitt liv: meditation, körsång, vandring och kultur i många former. Det är mina inre och yttre platser jag besöker för att hämta energi. Läs mer om mina kvalifikationer nedan.

Mitt förhållningssätt – Psykosyntes

Psykosyntesen är mer ett förhållningssätt och en psykologimodell än en metod. Den italienske psykiatrikern Roberto Assagioli är mannen bakom psykosyntesen som funnits i cirka hundra år, modellen som ständigt utvecklas med sin tid. Samtalet är i fokus tillsammans med guidade visualiserings-övningar, bilder, skrivande, mm.

I psykosyntesen utforskar vi olika roller vi har med oss sen tidig ålder. Rollerna skapar vi omedvetet i tidig ålder för att få det vi behöver känslomässigt från de vuxna kring oss. Känner du till exempel igen dig i clownen, presteraren eller hjälparen? Idag ser troligtvis kartan annorlunda ut samtidigt som vi fortsätter leva utifrån gamla mönster. Då börjar det skava inom oss och vi mår dåligt.

Viljan har en central plats i psykosyntesen och den kan vi utforska tillsammans på vilket sätt den får ett uttryck och riktning i ditt liv. Om längtan finns så har psykosyntesen en dörr öppen till det andliga. Den visar riktningen och du väljer uttrycket, livsåskådningen.

Min utbildning

  • Dipl. Psykosyntesterapeut / samtalsterapeut.
  • Psykosyntesinstitutet i Göteborg 2007–2012.
  • Cert. GDQ-konsult ­– GDQ Associates, 2018.
  • Cert. Goal Mapping Coach/Practitioner – Brian Mayne, England 2018.
  • Cert. Mindful Tapper, steg 1 & 2 ­– Center för energipsykologi, 2016.
  • Cert. Feng Shui-konsult – Nordic School of Feng Shui 2013-2014.
  • Fortbildningskurser i NonViolent Communication (NVC), narcissism, drömarbete, beroende-problematik, skrivande i terapi, krisstöd/krissamtal och förlåtelseprocesser.
  • Auktoriserad RACS-counsellor, europeisk nivå.
Samtalsterapi Online

Samtalsterapi

Samtalsterapi handlar om att lära känna sig själv på djupet. Våga ta steget och upplev skillnaden i mående och relationer till andra!

Livscoaching Online Pusselbitar

Livscoaching

När du vill se tillbaka på ditt liv och känna att du med din vilja och ditt mod uppfyllde dina drömmar och levde fullt ut!

Chefscoaching

Chefscoaching

Från stressad till kreativ chef – Från styrande till coachande chef – Från traditionellt till modernt ledarskap.

VAD SÄGER MINA KLIENTER?

KONTAKTA MIG

Ställ en fråga eller boka en tid nedan. För nödfall eller självmordstankar, ring 112 eller 90101 (självmordslinjen). När du kontaktar mig, godkänner du även integritetspolicyn, etiska regler och bokningsvillkor. Jag gör mitt bästa för att svara dig inom 24 timmar.