OM MIG

Läs mer om mig – din samtalsterapeut, mitt förhållningssätt, min erfarenhet och utbildning.

omigprofil square

Hej! Mitt namn är Ann-Charlotte.

Diplomerad Samtalsterapeut

Att förstå sammanhang mellan mående, miljö och produktivitet tycker jag är oerhört intressant och viktigt. I mötet med klienter och kunder får jag energi genom det som uppstår mellan oss, i frågorna, lyssnandet och speglandet.

Att få bevittna människors ögonblick av insikter och utveckling är för mig en ynnest. Jag brinner för att sprida kunskap om högkänslighet i arbetslivet för att visa vilka kvalitéer högkänsliga personer har och hur de bäst kan prestera. Att få människor att upptäcka sina innersta behov och mål är också del av mitt livs syfte.

Förutom mina närmsta relationer så är grundstenarna i mitt liv: meditation, körsång, vandring och kultur i många former. Det är mina inre och yttre platser jag besöker för att hämta energi. Läs mer om mina kvalifikationer nedan.

Mitt förhållningssätt – Psykosyntes

Psykosyntesen är mer ett förhållningssätt och en psykologimodell än en metod. Den italienske psykiatrikern Roberto Assagioli är mannen bakom psykosyntesen som funnits i cirka hundra år, modellen som ständigt utvecklas med sin tid. Samtalet är i fokus tillsammans med guidade visualiserings-övningar, bilder, skrivande, mm.

I psykosyntesen utforskar vi olika roller vi har med oss sen tidig ålder. Rollerna skapar vi omedvetet i tidig ålder för att få det vi behöver känslomässigt från de vuxna kring oss. Känner du till exempel igen dig i clownen, presteraren eller hjälparen? Idag ser troligtvis kartan annorlunda ut samtidigt som vi fortsätter leva utifrån gamla mönster. Då börjar det skava inom oss och vi mår dåligt.

Viljan har en central plats i psykosyntesen och den kan vi utforska tillsammans på vilket sätt den får ett uttryck och riktning i ditt liv. Om längtan finns så har psykosyntesen en dörr öppen till det andliga. Den visar riktningen och du väljer uttrycket, livsåskådningen.

Min utbildning

  • Dipl. Psykosyntesterapeut / samtalsterapeut.
  • Psykosyntesinstitutet i Göteborg 2007–2012.
  • Cert. GDQ-konsult ­– GDQ Associates, 2018.
  • Cert. Goal Mapping Coach/Practitioner – Brian Mayne, England 2018.
  • Cert. Mindful Tapper, steg 1 & 2 ­– Center för energipsykologi, 2016.
  • Cert. Feng Shui-konsult – Nordic School of Feng Shui 2013-2014.
  • Fortbildningskurser i NonViolent Communication (NVC), narcissism, drömarbete, beroende-problematik, skrivande i terapi, krisstöd/krissamtal och förlåtelseprocesser.
  • Auktoriserad RACS-counsellor, europeisk nivå.
Consulting Two Color

Samtalsterapi

Samtalsterapi handlar om att lära känna sig själv på djupet. Våga ta steget och upplev skillnaden i mående och relationer till andra!

Team building Two Color

Livscoaching

När du vill kunna se tillbaka på ditt liv och känna att du med din vilja och ditt mod uppfyllde dina drömmar och levde fullt ut!

Conversation Two Color

Chefscoaching

Från stressad till kreativ chef – Från styrande till coachande chef – Från traditionellt till modernt ledarskap.

VAD SÄGER MINA KLIENTER OCH KUNDER?

"Med Ann-Charlottes hjälp hittade jag verktyg hos mig själv som bidrog till att stärka min självkännedom och mitt välmående. Terapin hjälpte mig att bli en bättre medmänniska med en mer ödmjuk inställning till människor runt omkring mig."

- Anna, 28 år, Advokat.

"Ibland talar vi om livsavgörande händelser i livet, oftast överdriver vi, men ibland så är det helt livsavgörande. Så var det för mig när jag fick exakt den hjälp jag då behövde. Jag kan inte annat än att varmt rekommendera Ann-Charlotte Ohlsson från Pusselbitar."

- David, 45 år, VD.

"Efter en tvåårig resa hos Ann-Charlotte har jag fått insikter om hur jag fungerar, strategier att klara svårigheter och mod att våga utmana mig själv. Detta har även gett ringar på vattnet och inspirerat mina nära och kära."

- Helena, 44 år, Lärare.

"Ann-Charlotte hittar lätt de saker hos dig där skon egentligen klämmer, även om du inte visste det själv. Hon har förmågan att visa vägen till dig, och få det att se ut som du gjorde det själv. Hon är klar i sin kommunikation och frågar om något är oklart, men gör det också lätt för dig att fråga henne om saker. Hon är mycket kunnig och jag kan rekommendera henne varmt."

- Ulla, 53 år, Tender Specialist.

“Helt fantastiskt! Har fått med mig massor! Skulle behöva sitta själv några dagar nu för att göra en plan. Du har lett dagen fantastiskt bra och jag har känt mig sedd och
omhändertagen av dig!”

- Kvinna, 40 år, workshop-deltagare Goal Mapping.

”Workshopen överträffade mina förväntningar. Insikt att det är värt att investera i lärarledd personlig utveckling. Jag har fått med mig redskap att strukturera mitt tänkande. Ann-Charlotte ledde workshopen föredömligt professionellt, inkännande och behagligt.”

- Kvinna, 61 år.

”Jag fick många nya insikter. Vikten av att aktivera hela hjärnan. En grym presentation och pedagogiskt förklarat. Jag kan absolut rekommendera
Ann-Charlottes workshop i Goal Mapping!”

- Man, 23 år.

KONTAKTA MIG

Ställ en fråga eller boka en tid nedan. För nödfall eller självmordstankar, ring 112 eller 90101 (självmordslinjen). När du kontaktar mig, godkänner du även integritetspolicyn, etiska regler och bokningsvillkor. Jag gör mitt bästa för att svara dig inom 24 timmar. Under vecka 28 -31 är jag på semester och det kan göra att svarstiden blir längre.