BOKA SAMTALSTERAPI I LUND ONLINE, SMIDIGT OCH BEKVÄMT

Träffa en diplomerad och erfaren samtalsterapeut/coach online, bekvämt hemifrån. Boka samtalsterapi i Lund!

✓ Kostnadsfritt introduktionssamtal 15 min.

BOKA SAMTALSTERAPI I LUND ONLINE, SMIDIGT OCH BEKVÄMT

Träffa en diplomerad och erfaren samtalsterapeut/coach online, bekvämt hemifrån. Boka samtalsterapi i Lund!

✓ Kostnadsfritt introduktionssamtal 15 min.

VARFÖR SAMTALSTERAPI?

Känner oro, ångest eller sorg.

Orkar inte hålla ihop fasaden.

Hantera din högkänslighet.

Lära dig sätta sunda gränser.

Fördjupa dina relationer.

Få stöd i en livsförändring.

LÄR KÄNNA DIG SJÄLV

Förstå dina mönster, vad du har med dig och vad som får dig att må dåligt eller bra.

UTVECKLA DINA RELATIONER

Livet blir bättre när du förstår dina behov, sätter gränser och förbättrar din självrespekt.

UPPTÄCK DINA STYRKOR

Förbättra din självkänsla, ditt självförtroende och din livsglädje. Utforska din vilja.

omigprofil square

Ann-Charlotte Ohlsson

Diplomerad Samtalsterapeut

“Din absolut bästa investering du kan göra är att lära känna dig själv på djupet!”

Vi har ofta med oss gamla mönster och strategier från vår barndom, som något så när säkrade det vi känslomässigt behövde som små. I vuxen ålder kan de nu ibland sätta krokben för äkta och autentiska relationer.

Genom att förstå dina inlärda mönster och roller kan du ta nya steg i riktning till en mer autentisk person. Du utvecklar ditt självledarskap som kommer att spilla över i både ditt privat och yrkesliv.

I min praktik möter jag människor med väldigt olika problemställningar och livskriser. Många av dem kommer med en högkänslighet (HSP) som de önskar att förstå mer av och hur de kan förhålla sig till.

Samtalet är det centrala i terapin och ibland använder jag mig av bilder, texter och guidade visualiseringar. När det passar så har tar jag till verktygen Goal Mapping, Non-Violent Communication och Mindful Tapping. En god investering som ger dig hållbara resultat!

Pusselbitar erbjuder krisstöd vid behov. Efter det senaste årets pandemi finns det mycket som behöver bearbetas. Jag kan vara din samtalspartner i stödsamtal.

Jag arbetar också med en Förlåtelseprocess enligt metoden som beskrivs i psykologen och författaren Barbro Holm Ivarssons bok “Förlåt och bli fri”. Det kan vara en förlåtelseprocess av annan eller oss själva. Syftet är att befria oss från de tyngande tankar och känslor som en ”oförlåtelse” kan innebära.

Jag erbjuder ett 30 min kostnadsfritt uppföljningssamtal 3 – 4 mån efter avslutad terapi för de som gått minst 10 sessioner. Detta sker via mobil.

Livet är som ett pussel. Sätt bitarna på rätt plats och må bättre!

HUR FUNGERAR DET?

w

1. KOSTNADSFRITT SAMTAL

Om du önskar, inleder vi med ett
15 minuters samtal för att känna in.

2. BOKA DITT TERAPISAMTAL

Därefter planerar vi tillsammans din tid framåt med ditt behov som utgångspunkt.

3. DITT FÖRSTA MÖTE

Varmt välkommen till ditt första möte! Kom som du är – inga förberedelser krävs. 

Boka Samtalsterapi i Lund idag. (Begränsat antal tider).

✓ Kostnadsfritt introduktionssamtal 15 min.

Calendar Two Color

VANLIGA FRÅGOR

#1: Vem kan behöva gå i samtalsterapi eller coaching?

Många tror att det bara är "svaga" människor eller psykiskt sjuka som går i samtalsterapi. Jag tar emot friska människor, som du och jag, som stöter på olika problem genom livet. Har jag inte rätt kompetens för att hjälpa dig så rekommenderar jag dig vidare. Att be om hjälp är en styrka, inte en svaghet! Jag arbetar med klienter från hela Sverige och svensktalande personer i utlandet.

#2: Vad händer under första sessionen?

Sessionen har formen av en intervju och jag kommer att ställa många frågor till dig om vad som får dig att söka stöd, hur din livssituation ser ut just nu, vad du har upplevt hittills i ditt liv och vad dina förväntningar är på terapin eller coachingen.

#3: Hur länge behöver jag gå i samtalsterapi/coaching?

Det är en fråga som är svår att svara på innan vi har träffats och jag får veta mer om dig och din situation. För en del är det 5 - 10 gånger. Andra går i flera år. Mycket beror på vad du har varit med om och vilka mål du har. Utifrån min erfarenhet kan jag säga vad jag tror du behöver, men ytterst är det du som styr. Behovet och viljan behöver finnas hos dig, det är grunden.

#4: Hur går terapin till?

Samtalet är centralt i terapin. Ibland lägger jag in en övning där du kanske sitter med slutna ögon och jag guidar dig i en inre visualisering. Kanske får du göra en bild av en svår upplevelse du har haft eller platsen du önskar att komma till. Terapin är helt individuellt anpassad beroende på vart du befinner dig i livet just den stunden vi möts.

#5: Hur ofta ska vi träffas?

Jag rekommenderar en gång per vecka den första tiden för att komma i gång med processen och hålla den levande. Går det mer än två veckor så tappar det lätt fart. Se det som en investering i ditt eget liv där du har huvudrollen!

#6: Kan jag komma på remiss?

Jag jobbar i privat regi och har inte avtal med Region Skåne. Till mig kommer du som har en stark motivation att arbeta med dig själv. Vi lägger en plan och tillsammans arbetar vi utifrån den. Jag lovar att göra mitt yttersta för dig.

KONTAKTA MIG

Ställ en fråga eller boka en tid nedan. För nödfall eller självmordstankar, ring 112 eller 90101 (självmordslinjen). När du kontaktar mig, godkänner du även integritetspolicyn, etiska regler och bokningsvillkor. Jag gör mitt bästa för att svara dig inom 24 timmar.